Is de Heer allang gekomen?
Relax
Het preterisme is een vorm van Bijbeluitleg, die stelt dat de meeste (of zelfs alle) profetieŽn van de Bijbel al zijn vervuld. De naam is afgeleid van het Latijnse woord praeter, dat “voorbij”, en praeteritum, dat “het voorbijgegane” betekent. Binnen Nederland is het preterisme in opmars. Volgens het consistente preterisme is de Heer in het jaar 70 teruggekomen, en is er geen toekomstige verschijning van Hem in heerlijkheid meer te verwachten. Op allerlei websites wordt deze eindtijdvisie uitgedragen, en er zijn ook videos op Internet te zien. Wat moeten we van zulke beweringen denken? Over die vraag heeft Aren van Waarde een boek geschreven, dat bij uitgeverij Boekencentrum-Boekscout (bc.bs) is verschenen. Met dit boek wil hij een bijdrage leveren aan de discussie over de parousia van Christus (Zijn "komst" gevolgd door Zijn "aanwezigheid"). Met oog voor het goede in  ieders standpunt, en met Bijbelse argumenten. Omdat het copyright van de tekst van dit boek aan de uitgever is overdragen, kunt u de inhoud niet meer van deze website "downloaden".  U kunt het boek echter wel in de webwinkel van de uitgever bestellen (zie onderstaande hyperlink).

De (weder)komst van Christus: Een gepasseerd station, of nog altijd te verwachten?


Samenvatting
De Bijbel spreekt op veel plaatsen over de (weder)komst van de Messias. Van deze voorzeggingen geven christenen uiteenlopende verklaringen. Sommigen beweren, dat ze allang zijn vervuld, dat IsraŽl is vervangen door de kerk, en dat de kerk Gods koninkrijk gestalte moet geven. Anderen zien uit naar een toekomstige verschijning van Christus en naar het openbaar worden van het rijk dat nu nog is verborgen. Dit boek probeert Bijbelteksten niet vanuit een vooropgesteld standpunt te lezen, maar vanuit hun IsraŽlitische achtergrond te benaderen, en rekening te houden met het tekstverband. Dan blijken er ontzagwekkende beloften in de Bijbel te staan, niet alleen voor het volk IsraŽl en voor de christelijke gemeente, maar uiteindelijk voor de hele schepping. Beloften van God die gelovigen niet mogen verduisteren.


Genre: Geloofszaken
Omvang: 16 x 24 cm
ISBN: 978-94-640-3103-4
Aantal pagina's: 204
Prijs: € 21,50
incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en BelgiŽ

Meer weten, of bestellen?

1. Door op de volgende koppeling te klikken, komt u terecht op de webwinkel van de uitgever:  BESTEL HET BOEK HIER

2. Over dit boek is een auteursblog in te zien. Dat vindt u op het volgende adres:  NAAR HET AUTEURSBLOG

Een tijdschriftartikel uit 1999 maakt korte metten met twee uitlegkundige steunpilaren van het preterisme: Om over na te denken

Terug naar de startpagina