Twaalf unieke gelijkenissen (Lukas 7 tot 18)
Relax
Over 12 gelijkenissen die alleen in het Lukas evangelie zijn opgenomen heeft Aren van Waarde een boek geschreven, dat bij uitgeverij Everread is verschenen. Omdat het copyright van de tekst van dit boek aan de uitgever is overgedragen, kunt u de afzonderlijke hoofdstukken niet meer van deze website "downloaden".  U kunt het boek wel in de webwinkel van de uitgever bestellen (zie onderstaande hyperlink).

Samenvatting
Er staan in het Lukasevangelie twaalf gelijkenissen die niet in de andere evangeliŽn voorkomen. Daaronder bevinden zich bekende gelijkenissen, zoals die van de verloren zoon en van de rijke man en de arme Lazarus. En wie kent het verhaal van de barmhartige Samaritaan niet?

Het Griekse woord dat met 'gelijkenis' is vertaald, duidt op iets dat ergens naast geworpen wordt. Enerzijds is er de werkelijkheid, anderzijds is er een verhaal dat de Here Jezus er als het ware naast legt. Met dat verhaal geeft Hij licht op de werkelijkheid. Voor wie acht slaat op de oorspronkelijke Griekse tekst en op het tekstverband waarin elke gelijkenis staat, gaat het licht van God op het wereldgebeuren schijnen en wordt duidelijk wat God door de Messias tot stand zal brengen.

Trefwoorden: Bijbel, uitleg
Omvang: 21 x 14,7 cm
ISBN: 978-90-669-4417-6
Aantal pagina's: 128
Prijs: € 12,30

Meer weten, of bestellen?

1. Door op de volgende koppeling te klikken, komt u terecht op de webwinkel van de uitgever:  BESTEL HET BOEK HIER

2. Meer informatie over de schrijver vindt u op het volgende adres:  AUTEURSINFORMATIE


Terug naar de startpagina