Acht gelijkenissen over het Koninkrijk der hemelen (MattheŁs 13)
Relax
Over de gelijkenissen uit MattheŁs 13 heeft Aren van Waarde een boek geschreven, dat bij uitgeverij Everread is verschenen. Omdat het copyright van de tekst van dit boek aan de uitgever is overgedragen, kunt u de afzonderlijke hoofdstukken niet meer van deze website "downloaden".  U kunt het boek echter wel in de webwinkel van de uitgever bestellen (zie onderstaande hyperlink).

Samenvatting
Over de gelijkenissen van de Heiland is al vaak gesproken en geschreven. Ze zijn overbekend en het lijkt erop dat vrijwel iedere christen precies weet wat de Here met Zijn onderwijs heeft bedoeld. Hoewel er in rooms-katholieke, protestantse en evangelische kring niet exact dezelfde uitleg wordt gegeven, is men het wel eens over de hoofdlijnen. Van die standaarduitleg wijken de meeste christenen niet af. Toch lijkt er iets niet te kloppen in deze algemeen aanvaarde uitleg. Zo wordt aan allerlei symbolen uit de gelijkenissen een betekenis toegekend die niet overeenstemt met de uitleg die de Here Zelf van deze symbolen heeft gegeven. Bovendien beweert men dat de Here gelijkenissen vertelde om Zijn boodschap te verduidelijken, terwijl Hij Zelf zegt dat Zijn onderricht juist bedoeld was om deze voor de menigten te verhullen!

De boodschap van de gelijkenissen is dus niet voor de hand liggend en voor een buitenstaander ook niet gemakkelijk te begrijpen. Dit boekje is een poging om de gelijkenissen te verklaren vanuit het tekstverband in de evangeliŽn en vanuit de profetische boeken van de Bijbel.


Trefwoorden: Bijbel, uitleg
Omvang: 21 x 14,7 cm
ISBN: 978-90-669-4396-4
Aantal pagina's: 95
Prijs: € 10,--

Meer weten, of bestellen?

1. Door op de volgende koppeling te klikken, komt u terecht op de webwinkel van de uitgever:  BESTEL HET BOEK HIER

2. Meer informatie over de schrijver vindt u op het volgende adres:  AUTEURSINFORMATIE


Terug naar de startpagina